La nova edició del programa de l’obra social La Caixa suma 20 projectes a l’ecosistema d’emprenedoria social

L’obra social La Caixa arrenca la quarta edició del Programa d’Emprenedoria Social en que acompanya a vint iniciatives d’emprenedoria social per facilitar la seva viabilitat. Aquest Programa complementa l’ecosistema de suport a l’emprenedoria social, format per entitats i institucions que proposen iniciatives o programes de recolzament als diferents estadis del projecte emprenedor: fase idea, fase creació, fase consolidació i fase creixement i internacionalització. Programes complementaris, que permeten recolzar als emprenedors en els diferents moments de la vida dels seus projectes.

El Programa de l’obra social de la Caixa s’enfoca a iniciatives amb curta trajectòria, que tenen un recorregut inferior a tres anys, a les que el Programa ajuda amb formació –impartida per la escola de negocis IESE-, assessorament gerencial i un finançament de 25.000 € a cadascú. També s’adreça a entitats socials que enceten una nova línia de negoci.

Aquest any, de les 287 sol·licituds presentades, se n’han seleccionat 20. Vuit d’aquestes iniciatives són catalanes. De les dotze restants, una és d’Andalusia, una de les Illes Canàries, una de castellà – Lleó, dues de Valencia, una d’Extremadura, una de Galicia, quatre de Madrid i una del País Basc.

Entre els projectes de Catalunya, hi ha “Urban time”, de la Fundació Germina, que ofereix als joves l’oportunitat de ser monitors professionals d’esplai i d’activitats extraescolars, mentre segueixen estudiant. O “Healthapp” té com objectiu millora la comunicació entre pacients i metges o personals sanitari en el tractament i seguiment de persones amb trastorns alimentaris. També ha estat seleccionat el projecte “Carbó d’Ardenya i Gavarres”, que cerca la inserció laboral de persones mitjançant la producció i comercialització de carbó vegetal.

El programa té com a objectiu “incrementar les probabilitats d’èxit dels projectes emprenedors” i millorar la seva taxa de supervivència. Tal com diu la saviesa africana, “si vols anar ràpid, ves sol; si vols anar lluny, ves en companyia”. Aquesta és la raó de ser de l’ecosistema de l’emprenedoria social, que es complementa i segueix avançant.  

Afegeix un nou comentari