L’emprenedoria social i cooperativa al Congrés Catalunya Emprèn

El passat 4 de juny es va celebrar la segona edició del Congrés Catalunya Emprèn, l’espai de trobada de les iniciatives emprenedories de Catalunya, que va reunir a més de 2000 emprenedors.

L’emprenedoria social i cooperativa va ser-hi present en el seminari sobre “Com multiplicar l’impacte social? Respostes des de l’emprenedoria social i cooperativa” que va impartir Javi Creus, fundador d’Ideas for Change i expert en economia col·laborativa. Creus va explicar les cinc palanques que permeten créixer a les empreses, el que anomena el pentagrowth, i que són:  connectar, agregar, empoderar, instrumentar i compartir.

Connectar, agregar, empoderar, instrumentar i compartir per què quan major sigui el nombre de connexions, quan menor l’esforç per incrementar la seva oferta, quantes més capacitats integri en els seus processos de negoci, quan major valor afegit es creï amb els seus instruments i quan major sigui la comunitat que consideri com a propis els recursos compartits, major serà el potencial de creixement d’una organització.

 

Aspectes amb els que s’identifica l’emprenedoria social i cooperativa, que desenvolupa una activitat econòmica, amb un interès col·lectiu, per respondre a un repte social. En el seminari, que va ser seguit per més de dues-centes persones, vàrem poder conèixer casos concrets d’empreses socials i cooperatives que innoven per multiplicar el seu impacte social i econòmic com són les experiències de 2147 MANS, la Cooperativa DeltaShip 2B i Nou Verd i Nou Set.   

 

Afegeix un nou comentari