L’Ajuntament de Sant Cugat aposta per l’emprenedoria i economia social

 

L’Ajuntament de Sant Cugat va clausurar la setmana passada la segona edició del concurs d'emprenedoria i economia social fent un reconeixement públic als tres projectes guanyadors, Actua, Blank i Magna Magazine.

Actua és una societat limitada laboral que ofereix serveis d'acompanyament i assessorament integral a joves de 12 a 18 anys i a les seves famílies. Disposen d’un programa de beques destinades a famílies amb pocs recursos. Blank, constituïda com a cooperativa de treball, és un projecte que ofereix serveis de disseny gràfic i de comunicació a empreses, especialment a les pimes. L’empresa ha incorporat la sostenibilitat mediambiental i social com un element clau del seu model de negoci. Per la seva banda, Magna Magazine és una cooperativa que edita una revista mensual gratuïta i en català adreçada al col·lectiu sènior i que té per objectiu facilitar la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió.

Aquest concurs té com a objectiu la generació d’ocupació estable i de qualitat, especialment per als col·lectius amb especials dificultats per accedir al mercat laboral i la promoció l’economia social i el cooperativisme de treball al municipi. Per això, l’Ajuntament ha ofert a cada projecte assessorament tècnic durant nou mesos, que ha estat coordinat per la cooperativa TandemSocial, i una subvenció de 20.000 euros per facilitar l’endegada d’aquests projectes empresarials.

L'acte va estar presidit pel tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, el membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Nino Ramírez i de la que va ser coordinadora del programa aracoop de la Generalitat, Maravillas Rojo.


La tercera edició, en marxa

La trobada va servir també per fer un relleu simbòlic dels guanyadors de l'última edició als participants de la tercera. La nova tongada arriba amb l'admissió de 12 dels 13 projectes presentats. Les propostes aspiren a convertir-se en cooperatives i ara disposaran de 20 hores de formació empresarial i dinàmiques de grup. Posteriorment un jurat triarà els vuit projectes guanyadors del certamen.

Els projectes presentats son representatius d’un ampli ventall de sectors econòmics, i son liderats per equips promotors amb perfils equilibrats i complementaris. Trobem exemples com: el d’una aplicació mòbil per a la fidelització de clients de petits i mitjans supermercats alhora que aporta solucions per evitar el malbaratament d’aliments o el d’una consultoria arquitectura socioecològica amb serveis de recerca i projectes d'habitatges sostenibles.

Com diu el proverbi africà “si vols anar ràpid ves sol però si vols anar lluny ves acompanyat”. L’ajuntament de Sant Cugat amb aquest concurs fa palès la seva aposta per l’emprenedoria i economia social acompanyant a 18 projectes amb impacte social en el territori al llarg d’aquestes tres edicions.

Sergi Rufat, Tàndem Social

Afegeix un nou comentari